Új Butilozó gépek

A butilozó gépek segítségével a hőszigetelő üvegszerkezetben lévő, alumínium távtartó lécek primer tömítését végezhetjük el.

Az hőszigetelt üveg gyártás nélkülözhetetlen, és sok vesződséget megspóroló gépei a butilozó gépek. Kialakításukat tekintve három fő kategóriát különböztethetünk meg. A három közül a legkisebbek az úgynevezett kis butilozók, a maguk 1Kg tömegű töltetbefogadásukkal. Méretben követi a 2,5Kg töltet befogadására alkalmas gépek, melyek már jóval nagyobb, és robusztusabb gépnek számítanak. A legnagyobb butilozó gépek a 7Kg töltet befogadására alkalmas mega butilozók. Mindhárom méret rendelkezhet extra, a gyártótól egyedileg igényelhető funkciókkal, úgy mint körbutilozó funkció, PLC vezérlés, érintőképernyős kijelző, gyors  fűtés, vagy éppen a butilozási irány megválasztása.

Eladó Új Butilozó gépek

11 különböző

Ország

166 elégedett

Ügyfél

231 kiépített

Kapcsolat

A hőszigetelt üveg, másik nevén termo üveg gyártásánál elengedhetetlen a napjainkban rendkívüli népszerűségnek örvendő úgynevezett Butil anyag. Ezt az anyagot használják ugyanis az üveglapokat szétválasztó, az üveglapok közötti hőszigetelő légrés méretét meghatározó távtartó léc, és az üveglap közötti szigetelés anyagaként. Kis túlzással állíthatjuk, ami régen a gitt volt, az mára butillá lett. Ez utóbbi anyag nem mondható ugyan környezetbarátnak, anyaga főként kőolajszármazék, különböző kémiai úton elért külalakkal.

A gitt butilra váltás előszeleként a hőszigetelt üveggyártásban az úgynevezett butilszalag adta meg az indító ötletet a mára rendkívül népszerű butilozó gép megalkotására. Mivel a szalag felragasztása meglehetősen időigényes, és sok vesződséggel járó feladat volt, így nem véletlenül kezdtek el terjedni ezek a kisméretű, ámde nagyon hatékony, és sok időt megspóroló berendezések. Kezdetben az egyszerűbb gépek hódítottak teret, de hamar felszínre jöttek különböző olyan igények, melyek a gépek fejlesztését követelték meg. Alapvetően ezek a gépek három kategóriára oszthatóak. Megkülönböztethetünk 1 kilogramm töltőtömegű, 2,5 kilogramm töltőtömegű, és 7 kilogramm töltőtömegű gépeket. Kis túlzással kijelenthető, hogy ezek a gépek, amellett hogy természetesen gyártónként szerkezetileg és alkatrész összetételben eltérnek egymástól, a méretüket kivéve teljesen egyformák. A méreti különbség két dolog miatt vált kényszerűvé a gyártók számára. Az egyik, hogy gyártó specifikusan meghatározható az, hogy mely gyártó készít profiljánál fogva kisebb, és mely nagyobb hőszigetelt üvegeket. A nagyobb üvegeket gyártók természetesen nagyobb távtartó lécekkel dolgoznak, ezekhez pedig nagyobb méretű gép a komfortosabb használatú. A másik dolog a töltő tartály mérete. Természetesen az a cég, amely sok távtartó léc keretet butiloz, ott sok butil fogy el, így célszerű a nagyobb tartályú gépet beszerezni, mert a töltési idő így meglehetősen alacsonyra redukálható.

A gépgyártók természetesen ezt a géptípust sem hagyták ki az automatizálási faktorból, és amennyire csak lehet, teret adtak a gép elektromos vezérlésének teljes revíziójára. Így lehetséges az, hogy mára már ezek a gépek is képesek több sebességgel, több nyomásfokozaton is dolgozni, képesek nem csak egyenes, de akár bármilyen íves léc butilozására, rendelkezhetnek érintőképernyős kijelzővel, és képesek a reggeli munkakezdésre automatikusan felfűtve rendelkezésre állni.