Üvegvágó gépek

A gyémántvágó fejjel ellátott manuális, félautomata, és automata üvegvágó gépekkel az üveg vágása gyors, pontos, és korszerű

Az üvegvágó gépeket megkülönböztethetjük méretük, technológiai besorolásuk, és technológiai felszereltségük szerint is.

A legáltalánosabb üvegvágó asztalok a legalapvetőbb funkciókkal ellátott gépek. A fontos légpárna, és az üveglap billentéssel való felhelyezésén, esetleg az X és Y irányú törőléceken kívül nincs más funkció. A félautomata üvegvágó gépek esetében már beszélhetünk automatizál mechanizmusról, ennél a gépnél a fentieken túl már megjelennek olyan funkciók mint a vágókéseket vezető gerenda, az automata olajozás vagy a digitális méretkijelzés. A felső kategóriás gépek természetesen az automata, vagy más néven CNC üvegvágó asztalok, ahol már optimalizálással, automata méretkivágással, vagy akár automata lézeres méretbeolvasással is találkozhatunk.

Eladó Üvegvágó gépek

11 különböző

Ország

166 elégedett

Ügyfél

231 kiépített

Kapcsolat

Az üveglapokat kezdetben kézzel, kézi gyémánt üvegvágó segítségével vágták különböző méretekre. Ilyen módon darabolták fel a sima float üvegeket, de ez a technika volt használatos a ragasztott üvegek méretre szabásánál is.

A technológia lényege: Az üveglapot egy vízszintes felületű, lehetőleg nem karcoló felületű anyaggal borított asztalra helyezik. Az üvegre egy vonalzót helyeznek, ami mentén elhúzzák a gyémántkéses üvegvágót. A művelet előtt, amennyiben régi hagyományos üvegvágóról van szó, a hegyét petróleumba mártották, ezzel adva kenés a gyémánt vágófejnek, és az üvegnek, hogy a vágás helyén ne pattogzódjon fel.

A modernebb kivitelű vágókések már a nyelükbe tölthető, szintén modernebb technológiával kifejlesztett, később elpárolgó üvegvágó olajjal tölthetőek fel. A vonalzó mentél végighúzott üvegvágó egy karcolatot tesz az üvegre, melynek mentén az eltörhető. Az öveget kihúzzák az asztal szélére, hogy a vágott karc az asztal szélével párhuzamosan fusson, majd egy határozott mozdulattal a karc mentán eltörik az üveget. Ezt a módszert napjainkban is használják számos, jellemzően kisebb kapacitású üveges műhelyekben.

Mint mindenhová, természetesen ide is beszivárgott a technológiai fejlődés, ami a művelet gyorsítását, és pontosítását eredményezi. Kezdetben a gépgyártók ötvözni kezdték az addig rendelkezésre álló üvegvágó eszközök nagy részét, egy géppé gyúrván azokat. Ilyen módon jött létre a félautomata üvegvágó asztal, vagy ismertebb nevén a félautomata szabászgép. Ez a gép már képes volt a műveletet sokkal gyorsabban végrehajtani oly módon, hogy szükségtelenné tette az addig egyik legfontosabb eszközt, a vonalzót. Az üvegvágó gép ugyanis egy úgynevezett hidat, másik nevén gerendát kapott, amelyen a legtöbb esetben két kocsi, vagy szán mozgott X és Y irányba, nagymértékben megkönnyítve ezzel az üveg méretre vágás műveletét. Nem mellesleg olyan extra funkciók könnyítették még a profi üvegvágók munkáját, mint az automata olajozás, a légpárna segítette könnyed üvegmozgatás, a digitális méretkijelzés, a cserélhető üvegvágó korong, másnevén üvegvágó kés, vagy az üveg könnyed törését segítő törőlécek. Ezeket a gépek rendkívül gyorsan elterjedtek, áruk megfizethető, az üvegvágás technikája rajtuk könnyen elsajátítható.

De a fejlődés, az automatizálás nem álhatott meg. Napjaink legismertebb, és természetesen legkedveltebb eszköze az üveglap vágás terén a cnc vezérlésű, automata profi üvegvágó gép. Ezek a gépek már nem csak gyorsaságukban múlják felül elődeiket, a félautomata szabászgépeket, de többnyire rendelkeznek optimalizáló szoftverrel, ragasztott üvegvágási funkcióval, 3 tengellyel a formázott alakok kivágására, lézer szkenneléssel, automata low-e réteg eltávolító berendezéssel, vagy éppen plotter vágó fejjel. És hogy mire jók ezek? Az optimalizáló szoftver a nevéből adódóan is egy rendkívül összetett szoftver, amely nem csak az üveglapok könnyed elhelyezését teszi lehetővé az üveglap táblán, hanem úgy helyezi el azokat, hogy az összes méret felvitele után, a lehető legkisebb leeső/hulladék méret keletkezzen.

Nem mellesleg a szoftver képes különböző alakzatok beillesztésére, túl mutatva ezzel az x és y irányú, egyenes vonalú vágáson, képes megrendelés kezelésre, partner adatbázis kezelésre, raktárkészlet kezelésre, és még megannyi feladatra, mely megkönnyíti a nagyobb megrendeléssel bíró cégek életét. A ragasztott üvegvágási funkció, másnevén tükörvágás, lehetőséget biztosít a laminált üvegtáblák vágására. A 3 tengelyes opció a már előzőekben említett alakos vágásra biztosít lehetőséget, a lézer szkennelés pedig lehetővé teszi, hogy a gép tudja, mekkora üveggel dolgozhat anélkül, hogy megadnánk neki azt. A low-e réteg eltávolító egység képes a fémes réteg lecsiszolására, mielőtt a vágást a gép megkezdené.

A gépek edzett üveg vágására nem alkalmasak!

Természetesen még megannyi érdekes, és változatos funkció és technikai elem van az üvegvágás terén, ami említést érdemelhetne, de ehhez, és minden további információhoz a gépek terén vegye fel velünk a kapcsolatot, és szívesen segítünk megtalálni a megfelelő berendezést az ön számára is.