Használt Üvegipari gáztöltő gépek

Az üvegipari gáztöltő gépek a hőszigetelt üveg légrés kamráinak argon vagy kripton gázzal való feltöltésére használatos berendezések

A hőszigetelt üveg gyártás során használt üvegipari gáztöltő berendezések rendkívül nagy népszerűségnek örvendő, kicsi, kompakt, könnyen kezelhető, gyors és hatékony gépeknek számítanak. Elérhető félautomata, illetve automata kivitelben, mindkét kivitel kapható egy, kettő, illetve négy csatornás változatban is. A csatornák száma az egyidejűleg tölthető hőszigetelt üvegkamra számát jelenti, ami a töltés idejének nagymértékű leredukálását jelentheti.

Eladó használt üvegipari gáztöltő gépek

11 különböző

Ország

166 elégedett

Ügyfél

231 kiépített

Kapcsolat

A hőszigetelt üveggyártással egyidős a gáztöltés művelete. Mikor az 1970-es évek második felében elindult ennek a mai napig tartó, ámde rengeteg újításon átesett sikertörténetnek a csillogása, természetesen már az elején felismert volt az Argon gáz nagyon rossz hővezető képessége. Ezt kihasználva a hőszigetelt (vagy más nevén Thermo) üvegeket ezzel a gázzal töltötték. A rendelkezésre álló légrés (melynek űrtartalmát a hőszigetelő üveg mérete, és az alumínium távtartó léc szélessége határozta meg) adott volt olyan anyag befogadására, ami színtelen, ámde jól hőszigetel. Kezdetekben azonban a gáz bevezetése a légrésbe meglehetősen sok problémát jelentett, mert vagy nagyon lassúnak bizonyult, vagy hatalmas volt a gyártás során fellépő Argon gáz veszteség.

Ezért adott indokot a gáztöltő berendezés kifejlesztésére. Az első ilyen gépek nagyon egyszerű megoldással töltöttek. Az üveg méretéből és a távtartó léc szélességéből kiszámolt térfogat segítségével megállapítható volt, hogy melyik hőszigetelt üveget, mennyi ideig kell tölteni bizonyos töltési átmérővel ahhoz, hogy biztosan telített legyen. Ezeket a számításokat táblázatba foglalták, majd ezek mellé a berendezések mellé csatolták. Így nagyon egyszerűen, a táblázatból kiindulva, az időzítőt beállítva elindítható volt a töltés, a beállított idő elteltével az időzítő megállította a gáz beáramlását, és kikapcsolt. Ennek több hátránya is van/volt. Egyrészt, a töltés nem pontos, csak hozzávetőleges, így elképzelhető hogy a beömlesztett gáz vagy kevés, vagy túl sok, így nagy a veszteség. Másrészt nagyon körülményes minden üveg méretét megkeresni a táblázatban, majd erre állítani a gépet. Ezek miatt fejlesztették ki a mai napig nagy népszerűségnek örvendő automata (szenzoros) gáztöltőket. Ezek a berendezések annyiban különböznek elődjüktől, hogy itt nem kell időt beállítani, miután megtaláltuk a táblázat alapján annak mértékét, hanem egy szenzor segít bennünket abban, hogy a gáz beömlesztése ne legyen se túl kevés, se túl sok. A töltés rendkívül egyszerű, a hőszigetelő üveg két átlós sarkába ún. „gáztöltős” (lyukas) sarokelemet kap. Az alulra eső lyukas sarokelembe csatlakoztatjuk a gázt beömlesztő tömlőt, a vele átlósan található felsőbe pedig a szenzor tömlőjét. A gáz beömlesztése alatt az oxigén egyre inkább kiszorul a térből, ezáltal mikor az teljesen elfogyott, a gép egy hangjelzéssel adja tudtunkra a gáztöltés végét, és kikapcsol. A művelet gyors, pontos, veszteség nincs, és a berendezés meglehetősen kis mérete miatt könnyen mozgatható. Kapható 1, 2 vagy 4 csatornás változatban, a több csatornával tudjuk gyorsítani a töltési folyamatot. Meg kell jegyezni, hogy a művelet a nemrégiben megjelent gáztöltős prések térhódítása miatt már nem számít a leggyorsabb és legkorszerűbb töltésnek, de a prések gáztöltésének hatékonyságáról, és azok veszteségeiről megoszlanak a vélemények.